35 מוצרים
סה"כ:

טועמי הקפה שלנו

 

הטעם והריח של הקפה מכילים מאות מרכיבים כימיים, אפילו יותר מאשר ביין!

לאחר הקלייה מספרם מגיע ל- 1600 מרכיבים הקובעים את הטעם, הארומה,

המרקם ומאפיינים נוספים.

על מנת לקבוע את איכות טעם הקפה, יש צורך בטועם קפה מיומן המלווה את פולי

הקפה מהגידול ועד למוצר הסופי. טועם קפה מנוסה יודע לזהות את מרבית זני

הקפה בעולם ברמת זן הקפה, ארץ הגידול, אזור הגידול ואפילו גובה הגידול

(המשפיע ישירות על איכות וטעם הקפה). 

בשלב הראשון בתהליך, המכונה בעגה המקצועית cupping,

בודק טועם הקפה את איכות יבול זני הקפה, לאחר קבלת דוגמא ממגדל הקפה.

לאחר מכן הטועם מתאים את התערובת הרצויה לסוג הקפה המבוקש.

בשלב זה, הוא עשוי לטעום בין 100-200 ספלי קפה ביום! 

‘שטראוס קפה’ היא היחידה בישראל ומהבודדות בעולם,

המפעילה טועמי קפה ברמות הגבוהות ביותר של מקצוענות ומומחיות.

פאנל הטועמים שלנו הוקם ב- 2001 מתוך הכרה

בהשפעה המכרעת של החושים על העדפת סוג וטעם הקפה

של הלקוחות שלנו, בארץ ובעולם, לאורך זמן. 

 

איך הופכים לטועם על – super taster?

Super Taster היא תכונה גנטית מולדת הקיימת רק אצל כ- 25% מהאוכלוסיה.


כל אחד מאתנו נולד עם מספר שונה של פאפילות-

הגבשושיות שאנו רואים על הלשון, המכילות את תאי הטעם שלנו.

כמות הפאפילות מגדירה את יכולת הטעימה שלנו.


חברי הפאנל הסנסורי שלנו זוהו כבעלי יכולת טעימה גבוהה ועברו תהליך הכשרה הנמשך כשנתיים ומלווה במאות (!) טעימות מדי יום.

בסיום ההכשרה הם מוגדרים כטועמי על- super taster.


עם השנים, טועם הקפה הופך ל-MASTER בעל זיכרון וספריית טעמים החקוקים בלשונו ובמוחו.

בדומה לרוקח תמציות במפעל בשמים, אמנותו היא שילוב טעמים וניחוחות היוצר טעם חדש, ייחודי והרמוני.